Schrijfreizen

SCHRIJVEN IN EEN SPAANSE STAD: SEVILLA

De prachtige zuidelijke stad Sevilla is bij uitstek een plek om even stil te staan bij jezelf en inspiratie op te doen. Laat je verwonderen door haar schoonheid: de historische straten van Triana, Santa Cruz en La Macarena, de rivier Guadalquivir, het Real Alcazar, Park Maria Luisa en de Metropol Parasol. Wat spiegelt deze stad jou?

Je verblijft in het hart van Sevilla in een prachtig Andalusisch herenhuis uit de achttiende eeuw. Dit was voorheen een klooster, nu is het omgebouwd tot een boetiekhotel. Vanaf het sfeervolle dakterras heb je uitzicht op de stad.

In de ochtend ga je gezamenlijk op pad met een individuele schrijfopdracht en een set vragen. Aansluitend lezen we de geschreven verhalen. In de middag ben je vrij, vanaf 13.30 uur. Bij het avondeten delen we onze belevenissen van de dag en is er opnieuw ruimte voor het voorlezen van verhalen, aantekeningen of gedichten.

Waar:Sevilla, hotel Un Patio al Sur. Rustig gelegen in het hart van Sevilla (Casco Antiguo), vlakbij het Museo de Bellas Artes, de kathedraal, het Réal Alcazar, Metropol Parasol en de wijk Triana. Het hotel beschikt over een mooi en rustig dakterras met verschillende zithoekjes en uitzicht over de stad.

Wanneer:


26 t/m 31 oktober 2017.Het programma start donderdagavond om 20 uur met een kennismaking met de stad. Dinsdagochtend sluiten we om 12 uur het schrijfprogramma af. Aanmelden kan nog steeds.

Kosten:


€ 675,- waarbij inbegrepen: het verblijf van 5 nachten in een eigen kamer, ontbijt, het schrijfprogramma met begeleiding, schrijfmateriaal, 1 individuele coachingssessie (60 min.) en een bezoek aan een authentieke flamencovoorstelling.

Exclusief reiskosten. Lunch en avondmaaltijd voor eigen rekening, tegen schappelijke prijzen. Koffie of thee zijn in het hotel de hele dag gratis verkrijgbaar. Overal in de buurt kun je tapas eten en er zijn bakkers die een vers broodje voor je maken. In de meeste gevallen eten we 's avonds gezamenlijk met de groep. Reken voor het avondeten op 12 tot 18 euro inclusief drankjes.

Ontvang je graag een factuur op naam van je bedrijf? Vermeld dit dan bij je inschrijving, met vermelding van de juiste gegevens.

Ben je al eerder meegeweest op schrijfreis? Dan krijg je 25 euro korting.

Hoe reizen:Je boekt zelf je vlucht. Een retourticket Amsterdam - Sevilla kost gemiddeld 180 eur o.b.v. 10 kg handbagage. De prijzen wisselen nogal. Graag kijken op skyscanner.nl, om te voorkomen dat veel mensen op de betreffende data bij Transavia gaan klikken. Dan gaan de prijzen omhoog, leert de ervaring. Vliegen op de luchthaven van Malaga kan ook. Van daaruit kun je met de trein of bus naar Sevilla. Het openbaar vervoer in Andalusië is uitstekend geregeld.

Wil je een dag eerder reizen of later vertrekken? Neem voor het boeken van de extra nacht(en) in het hotel even contact op met Lia: info@stroomvantaal.nl of 06 33688506. 

Begin september organiseer ik een informatiebijeenkomst over de schrijfreis. Nader bericht daarover ontvang je na inschrijving. Aantal deelnemers: min. 5, max. 8.

Inschrijven

‘Ik had niet gedacht dat de woorden zo gemakkelijk zouden vloeien in Sevilla! Door de verrassende schrijfopdrachten, de prachtige omgeving, de  stimulerende en bemoedigende woorden van Lia stroomden de woorden mijn pen uit. Ik kijk er met ontroering op terug!’ Marion (oktober 2013)

‘Lia biedt een mooie reis aan voor ieder die wil onthaasten, zichzelf wil herontdekken of gewoon een inspirerende stad wil bezoeken en daarbij wat te schrijven. Ze voelt heel goed aan hoe een mooie groep mensen bij elkaar te brengen voor zo'n reis. Ik heb ontzettend genoten van het contact met de groep, de verschillende plekken, de stad als geheel en de vriendelijke stadsbewoners. Het heeft me inzichten gegeven die ik op dat moment nodig had. Dank je wel Lia, super georganiseerd en voorbereid. Ik ben vol inspiratie teruggekomen!’  Alexia Pnevmatikos (oktober 2013)

Het alleen dwalen in de tuinen van het Real Alcazar, de plek waar ik toen naar toe getrokken werd, de verstilling, de woorden die als vanzelf kwamen en die een prachtig inzicht brachten... een van de cadeautjes die deze inspirerende schrijfreis in Sevilla met Lia met bood. Heerlijk, gezellig, mooi, puur, authentiek en vooral... genieten! Een prachtig cadeau aan jezelf.’  Paula van Overveld (oktober 2013)

‘Tijd voor jezelf, je creativiteit laten stromen, gezellig samenzijn, lekker eten en drinken en genieten van al het moois dat Sevilla heeft te bieden! Een aanrader!’  GS (oktober 2013)

‘Eén van de meest dierbare momenten in Sevilla is het moment dat ik midden in de nacht wakker word op mijn kamer in het pension, het licht aandoe en zoveel inspiratie heb, dat ik een begin kan maken met mijn boek. Zo heerlijk! Het stroomde uit mijn vingers.’  Maries (maart 2013)

'Niet eerder heb ik een stad op zo’n intense manier beleefd dan op deze bijzondere schrijfreis. Door de schrijfopdrachten kwam er een prachtige uitwisseling op gang tussen Sevilla en mij. Ik was in Sevilla, Sevilla was in mij! Lia met haar liefdevolle, zorgzame voorwaardenscheppende kwaliteiten heeft gezorgd voor een bedding van waaruit dit plaats kon vinden!'  Gonneke (maart 2013)

‘De schrijfreis is mij bijzonder goed bevallen. In een mooie omgeving inspiratie opdoen met mensen die allen hun eigen verhaal hebben. Het was bijzonder om daar een stukje van mee te krijgen. Met toepasselijke schrijfopdrachten heeft Lia mij over de bekende drempel heen kunnen trekken en heb ik mogen ervaren hoe louterend schrijven kan werken.’  Froukje (maart 2013)

‘Alsof een winterse stoflaag van mijn zintuigen werd geblazen in het sprankelende Sevilla; inspirerende tuinen, prikkelende flamenco, levenslustige mensen, puur en heerlijk eten en drinken. Een stad die haar geschiedenis op elke straathoek laat zien. En Lia die al de opkomende emoties liet omzetten in een woordenstroom. Heerlijk!’  Maria (maart 2013)

‘De wandeling naar het Museo de Bellas Artes vond ik heerlijk: door de smalle straatjes lopen in de frisse ochtendlucht met bijzondere inkijkjes in de naaiateliers waar flamenco- en trouwjurken gemaakt worden. De fijnste schrijfplekken waren voor mij het Alcazar en het Museo de Bellas Artes.’  Claire (oktober 2012)

‘Ik heb intens genoten van de Sevillareis... van het schrijven op een mooie plek die je zelf uitzoekt, van het dwalen door de tuinen van het Alcazar, van het gastvrije pension in een mooie buurt, maar vooral ook van de ontspannen sfeer, de gezelligheid en het voorlezen aan elkaar terwijl we op de tapas wachtten... Lia nam me mee in haar enthousiasme over deze sprankelende stad en daar had ik juist behoefte aan.’  Mariet (oktober 2012)

‘Heel bijzonder vond ik de smalle straatjes van Santa Cruz. En in het museum voor schone kunsten hing een gewijde sfeer, heel mooi. In de patio kon ik prima schrijven. Verder genoot ik van ongedwongen buiten zijn, de heerlijke temperatuur, de vriendelijke mensen, alles goed beloopbaar! Het was ook fijn om te schrijven in mijn eigen tijd. Ontspannen reis, veel gezien.’  Hennie (oktober 2012)