Schrijfreizen

SCHRIJVEN IN EEN SPAANSE STAD: VALENCIA

Wil je ruimte scheppen om te schrijven? Kom even los van alles en laat je inspireren door de schoonheid van de prachtige Spaanse stad Valencia. Ga op zoek naar plekken die voor jou magisch zijn en laat je zintuigen prikkelen door het straatbeeld, de parken, de zee en de lokale gerechten. Dan gaan de woorden als vanzelf stromen.

Op deze schrijfreis logeer je op een toplocatie in de oude wijk El Carmen, vlakbij de Plaza de la Virgen en de kathedraal, maar toch rustig gelegen. El Carmen is een typisch volkswijk met een wirwar van smalle steegjes, hippe boetiekjes, leuke café´s, tapasbarretjes en restaurants. Ook vind je er het IVAM (Museum voor Moderne Kunst). Een mooie uitvalsbasis om (te voet) te ontdekken wat er voor jou verborgen ligt in deze boeiende stad.

De schrijfreis is bedoeld voor mensen die zich willen laten inspireren door gerichte schrijfopdrachten. In de ochtend ga je gezamenlijk op pad met een individuele schrijfopdracht en een aantal vragen. In de middag trek je je eigen plan. Bij het avondeten wissel je verhalen en ervaringen uit. Bezoek aan een authentieke dansvoorstelling en fietshuur voor 1 dag zijn inbegrepen. Schrijfervaring is niet nodig.

Elke middag is er gelegenheid voor een individuele sessie schrijfcoaching (op afspraak). 

Waar:Je logeert in het sfeervolle ‘Valencia Arthouse’, de uitvalsbasis voor deze reis, of in een dependance daarvan. Het Valencia Arthouse bevindt zich in een rustige straat in het hart van het oude centrum, vlakbij de Plaza de la Virgen en de kathedraal.

Wanneer:

19 - 24 april 2017 (aanmelden vóór 14 februari = € 25,- korting)

Kosten:


€ 630,- incl. btw, waarbij inbegrepen: het verblijf van 5 nachten op een eigen kamer (*), 5x uitgebreid ontbijt, het schrijfprogramma met schrijfopdrachten, begeleiding, schrijfboekje, 1x individuele sessie schrijfcoaching, fietshuur (1 dag) en de entree voor een authentieke dansvoorstelling. Exclusief reiskosten, lunch, avondmaaltijd. Ontvang je graag een factuur op naam van je bedrijf? Vermeld dit dan bij je inschrijving.

(*) Het is mogelijk om een kamer met iemand te delen; je bent dan iets goedkoper uit. Er zijn twee zeer royale familiekamers die heel gemakkelijk opgedeeld kunnen worden.

In het b&b zet je zelf koffie of thee. In de stad geniet je op diverse plekken een uitstekende 3-gangen-lunch of avondmaaltijd voor € 10.

VLIEGREIS: Je boekt zelf je vlucht. Een retourticket Eindhoven - Valencia met Transavia kost momenteel 194 euro o.b.v. 10 kg handbagage. Vertrek woensdag 19 april, 17:45 uur (vluchtnummer HV5105), retour maandag 24 april 9:55 uur (vluchtnummer HV5106). Het is ook mogelijk om een gecombineerde vlucht te boeken vanaf Amsterdam/Rotterdam of Eindhoven, met 2 verschillende vliegmaatschappijen. Bijvoorbeeld de heenvlucht met KLM vanaf Amsterdam, en de terugvlucht met Transavia op Eindhoven. Wees er op tijd bij, want als de datum nadert worden de vluchten duurder.

Wil je een dag eerder reizen of later vertrekken en een extra overnachting boeken? Neem dan even contact op: info@stroomvantaal.nl

Aantal deelnemers: min. 5, max. 8.

Tip:

Doe vooraf aan de schrijfreis een keer mee met het Stroomvantaal Schrijfcafé: 18 februari in Eindhoven of 18 maart in Vught.

Inschrijven

‘Met verrassende schrijfopdrachten ging ik de stad in – het was heerlijk om op deze manier nieuwe inspiratie aan te boren in Valencia. Met dank aan het enthousiasme van Lia!’  SG (2014)

‘De zware klanken van de Miguelete over de Plaza de la Virgen, de overdaad aan geuren en kleuren, de flamenco in Duende, ... Ik heb genoten van de vibraties van Valencia, van de paella, het wandelen en fietsen door de Turia. Het was heerlijk om te schrijven in en over deze inspirerende stad. Een aanrader!’ JV (2014)

'In Valencia voelde ik het borrelen - ik heb geschreven, getekend en was buitengewoon gedreven om iedere dag op zoek te gaan naar nieuwe plekken. Mijn verhalen tjoepten als vanzelf mijn pen uit. Mooie ervaring!'  EvG (2014)