Schrijfcafé

Schrijfcafé

Het schrijfcafé is een ontmoetingsplek voor mensen die van schrijven houden. Schrijven in een café is een laagdrempelige manier om ongedwongen te schrijven, nieuwe inspiratie op te doen en te experimenteren met verschillende stijlen en tekstvormen. In het schrijfcafé krijg je toegankelijke opdrachten die je ter plekke uitwerkt en deelt met andere deelnemers. Schrijfervaring is niet nodig. Je bent van harte welkom!

Wanneer:

zaterdagochtend, tweemaandelijks, Den Bosch/Vught

Waar:

MonQui House (www.monqui.nl), Stationsstraat 19 Den Bosch, vlakbij het station, schuin tegenover bakker de Groot.

Tijd:

10.00 - 12.15 uur

Data:

24 november 2018

Kosten:


entree € 17,50 incl. 2 consumpties. Graag vooraf aanmelden per mail: info@stroomvantaal.nl of per app: 06 33688506. (Last-minute aanmelden kan ook nog steeds.)

 

 

Wanneer:

zaterdagochtend, tweemaandelijks, Eindhoven

Waar:

Piet Hein Eek Restaurant, Halvemaanstraat 30, Eindhoven (gratis parkeren)

Tijd:

10.30 - 12.45 uur

Data:

25 augustus, 13 oktober, 15 december 2018

Kosten:


entree € 17,50 incl. 2 consumpties.Graag vooraf aanmelden per mail: info@stroomvantaal.nl of per app: 06 33688506. (Last-minute aanmelden kan ook nog steeds.)

   
Tip:

 

Is Den Bosch/Vught of Eindhoven te ver voor je? Ook op andere plaatsen in Nederland/bij andere begeleiders kun je meedoen met een schrijfcafé. Info: shodo.nl/schrijven/Schrijfcafes_Nederland

Het schrijfcafe serveert een rijk geschakeerd diner van onderwerpen. Het levert smakelijke inzichten en vergezichten op - tussen overpeinzingen, verwondering, humor en herinneringen.  Diet

‘Een vriendin van me maakte me attent op het schrijfcafé. De eerste keer ging ik er wel even met zenuwen in mijn lijf heen, maar dat ging snel over. Niks hoogdravends of intellectueels, gewoon iets schrijven naar aanleiding van duidelijke concrete opdrachten en dat met elkaar delen.
Opgetogen ging ik huiswaarts met een onverwacht mooie tekst op zak.’ Hanneke

‘Schrijven is voor mij een heerlijke uitlaatklep. Op zaterdagochtend het schrijfcafé: aan een tafeltje bij het raam, nippend aan een koffie verkeerd. Buiten winkelt het publiek. Binnen de café-geluiden. Gezellig. Er volgen schrijfinstructies. Een korte inleiding om wat ‘op te warmen’, daarna een opdracht bij een thema. Niks moet.
Een deurtje in mijn hoofd gaat open. Dan komen de woorden tevoorschijn op papier.’ Helna

‘Meedoen aan het schrijfcafé was ons vorige keer zo goed bevallen,
dat we graag weer meedoen. We zijn beide zeer geïnspireerd geraakt.’ Martine en Dianne