Schrijfcoaching

Beginnende én ervaren schrijvers kunnen advies en ondersteuning krijgen bij het schrijven van hun (non-fictie) boek: informatief, educatief of levensverhaal. Ik geef ook schrijftraining aan professionals die columns of artikelen schrijven op hun vakgebied.
De schrijfbegeleiding gaat grotendeels per e-mail, afgewisseld met schrijfconsulten in mijn werkruimte aan huis. Voorafgaand aan de opdracht vindt altijd een vrijblijvend oriënterend gesprek plaats.

Van start tot boek

In de boekbegeleiding volg ik het schrijfproces vanaf de start tot de fase van het publiceren en presenteren van het boek. In de startfase werk ik met gerichte opdrachten, tips en adviezen bij onder andere de volgende vragen:

  1. Kies jij het thema (als beginnend schrijver) of kiest het thema jou?
  2. Begin je met schrijven of begin je met structuur? Hoe combineer je de flow van het schrijven met aandacht voor de logische opbouw?
  3. Wáár begin je met schrijven? Bij hoofdstuk 1 of ergens anders?
  4. Welke checks moet je regelmatig toepassen bij het schrijven van een (krachtig) boek?
  5. Wat wil je bereiken met dit boek, welke motivatie zit erachter?
    Wie wil je bereiken? Wat gebeurt er wanneer dit boek niet wordt geschreven?

Ik geef je suggesties voor werkmethoden en creatieve manieren om jouw thema te vinden of op je schrijfspoor te komen.

Realisatieproces

Als je manuscript gereed is, en de fase van realisatie aanbreekt (redactie, vormgeving, drukwerk) kun je gebruikmaken van mijn uitgebreide netwerk van redacteuren, vormgevers, illustratoren en drukkers. Desgewenst kan ik de eindredactie van je boek verzorgen,
op basis van uurtarief of projectprijs. Offerte op aanvraag.

Offerte aanvragen

'Vol goede moed, maar zonder schrijfervaring, begon ik aan een familieboek. Het leek me geweldig om de jeugdverhalen van mijn negen broers en zussen op papier te zetten. Maar het was moeilijker dan ik dacht. Ik had hulp nodig! Lia Hesemans werd mijn schrijfcoach en reddende engel. Mede door haar suggesties, correcties en aanmoedigingen heb ik plezier in het schrijven gekregen en behouden. Het eindresultaat getiteld ‘Een Mars in twaalf plakjes’
is een prachtig boek geworden, waar mijn familie en ik bijzonder
blij mee zijn.' Jopie