Schrijftrainingen

Workshop Steen indruk: beelden maken en schrijven

Op donderdag 22 november organiseer ik samen met Jeroen van Lente, beeldend kunstenaar en grafisch ontwerper, een inspirerende beeld- en schrijfworkshop, waarbij het werken met leisteen centraal staat.

Locatie hiervoor is 't Jagershuis op het prachtige Landgoed Bleijendijk in Vught. We maken ook tijd voor een heerlijke lunch.

Je gaat met inkt leisteenafdrukken maken op papier. Dit levert zowel abstracte als figuratieve beelden op. Jeroen zal hier een en ander van laten zien. De inkt-afdrukken vormen het vertrekpunt voor de schrijfopdrachten. Wat zit er verborgen in de leistenen? Het zal je verrassen om er ’s middags woorden aan te geven met korte tekst of poëzie. Gerichte vragen helpen je op weg. Schrijf- of beeldende ervaring is niet nodig.


Waar: 

't Jagershuis, Landgoed Bleijendijk, Sint-Michielsgestelseweg 22, Vught

Wanneer:

donderdag 22 november 2018

Aantal deelnemers:

8 tot 10

Tijd:

10.00 - 16:30 uur

Kosten:

95 euro incl. materialen, koffie, thee en een gezonde, voedzame lunch. Uiteraard mag je de werken die je gemaakt hebt, mee naar huis nemen.

Aanmelden:

met de rode inschrijfknop hieronder. Vermeld er even bij dat het om de workshop Steen indruk gaat.

Praktisch:

Kom je met het openbaar vervoer?Laat het ons even weten, dan halen we je op bij station Vught.

Cursus Schrijven en illustreren

Samen met Saskia van Oversteeg (illustrator, fotograaf, docent) verzorg ik de cursus Schrijven en illustreren. En wel op een fantastische locatie: Brasserie Catharina van Kasteel Maurick in Vught. In deze inspirerende omgeving leer je verschillende schrijftechnieken en je leert hoe je je verhaal kunt illustreren (4x schrijven en 4x illustreren).

Schrijfgenres in deze cursusreeks zijn bijvoorbeeld: een autobiografisch verhaal, een brief, een lyrische tekst, een fantasieverhaal, een reisverhaal, een beschouwende tekst, een anekdote. Elke les eindigt met het schrijven van een kort gedicht, steeds een andere dichtvorm. Schrijfervaring is niet nodig.

Bij Illustreren leer je verschillende soorten illustraties maken en werk je met verschillende technieken. Saskia is er om iedere deelnemer op zijn eigen niveau te helpen en te begeleiden. 

Waar: 

Kasteel Maurick te Vught: Brasserie Catharina

Wanneer:

data nog niet bekend

Data:

-

Tijd:

10.00 - 12.15 uur

Kosten:

189 euro incl. twee heerlijke koffies/thee

Aanmelden:

Je kunt je aanmelden met de rode inschrijfknop onderaan deze pagina.

Inschrijven

Ik heb genoten van de schrijflessen, Lia had prachtige en creatieve werkvormen.  Het verbaasde mij telkens wat er uit mijn pen voortvloeide en ook bij de anderen. Zo mooi om dit te delen met je groepje. Ontspannen, creatief en genieten! Wilma

Doordat Lia je van alles laat proberen, krijg je een idee welke vorm misschien iets voor jou is. Ik kwam voor het maken van een nieuwsbrief, ik ging met een idee voor een verhaal dat ik nu stukje bij beetje aan 't schrijven ben. Robin

Ik vond de cursus enorm leuk en leerzaam, leuk groepje ook. Complimenten aan jou hoe je het opzet. Super! Corrie