Schrijftrainingen

SCHRIJVEN IN DE NATUUR

 Cursus Schrijfgenres en dichtvormen (Landgoed Bleijendijk, Vught)

Een schrijfcursus op een landgoed? Ja, dat kan! Op 1 oktober gaat de cursus 'Schrijfgenres en dichtvormen' van start op Landgoed Bleijendijk in Vught. We zitten op een unieke locatie: 'de Hooiberg'.
Je maakt kennis met diverse schrijfgenres, diverse dichtvormen en met onderwerpen als ritme, stijl, het omgaan met tijd en toonzetting. De schrijf- en observatieopdrachten die daaraan verbonden zijn, probeer je ter plekke uit. Ook krijg je opdrachten mee voor thuis. Tijdens de lessen maken we gebruik van de ruimte om ons heen op het landgoed. We gaan altijd even naar buiten voor een korte of iets langere wandeling. Neem daarom stevige schoenen mee die tegen een stootje kunnen. Het aanwezig zijn op het landgoed, het wandelen in stilte en het uitvoeren van de observatieopdrachten - dat alles heeft een bijzonder effect op het schrijven, leert de ervaring.
 
De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten op maandagmiddag, om de week.
Waar: Landgoed Bleijendijk, De Hooiberg, Vught
Voor wie:

voor iedereen die plezier heeft in schrijven en graag ook de stilte opzoekt in de natuur/op het landgoed. Er is plaats voor 6 tot 7 deelnemers.
Wanneer:

maandagmiddag 13:45 - 16:15 uur​, vijf keer, tweewekelijks. Inloop met koffie/thee vanaf 13.30 uur. Data najaar 2018: 1, 15 en 29 oktober, 12 en 26 november.

Kosten:

€ 151,25 inclusief btw, waarbij inbegrepen: schrijfprogramma, koffie/thee/koek, schrijfschrift

Aanmelden:

Met de inschrijfknop onderaan deze pagina. Vermeld er even bij dat het om de cursus Schrijfgenres gaat.

Workshop Poëzie en natuur (Landgoed Bleijendijk, Vught)

In de workshop Poëzie en natuur (dagdeel) laat je je inspireren door kijkopdrachten op het prachtige Landgoed Bleijendijk.  Wandel over het landgoed, zet je zintuigen wijd open en kijk welke woorden tot je komen. Je schrijft eerst een impressie-tekst. Aan de hand daarvan maak je (kleine) gedichten. Je krijgt verschillende dichtvormen aangereikt. Uiteraard is er ook ruimte voor het vrije vers.

Waar: Landgoed Bleijendijk, De Hooiberg, Vught
Voor wie:
voor iedereen die graag wil spelen met vorm, klank en beeldspraak
Wanneer:

januari 2019, exacte datum volgt, 13:30 - 16:45 uur

Duur:

3 uur en 15 min

Kosten:

€ 47,20 inclusief btw, waarbij inbegrepen: schrijfprogramma, wandeling op het landgoed, koffie/thee/koek

Aanmelden:

Graag met de inschrijfknop onderaan deze pagina. Vermeld er even bij dat het om de workshop van 8 oktober gaat.


Workshop Schrijven op een landgoed (Landgoed Bleijendijk, Vught)

Op woensdag 29 augustus organiseer ik een schrijfdag op Landgoed Bleijendijk. Een dag voor jezelf, om te schrijven en wat te mijmeren. In de Charlotte-Elisabethhoeve hebben we een ruime woonkamer met schrijftafel, een keuken en een tuin tot onze beschikking. Een wandeling op het landgoed maakt onderdeel uit van het schrijfprogramma. 
Stapsgewijs krijg je eenvoudige schrijf- en observatieopdrachten aangereikt. Schrijfervaring is niet nodig. Op het landgoed doe je gemakkelijk inspiratie op.  Dit is een dag om je te verbinden met jezelf en je te laten verrassen door wat er uit je pen stroomt. 
Er is een gezamenlijke lunch met soep, salades, brood en vruchtensappen. 
 
Waar: Landgoed Bleijendijk, Charlotte-Elisabeth Hoeve, Vught
Voor wie:

voor iedereen die plezier heeft in schrijven en graag ook de stilte opzoekt in de natuur/op het landgoed.
Wanneer:

woensdag 29 augustus, 9:30 - 16:30 uur

Kosten:


€ 83,50 inclusief btw, waarbij inbegrepen: schrijfprogramma hele dag, koffie/thee, koek, lunch, schrijfschrift. Heb je speciale dieetwensen? Vermeld deze dan op je inschrijfformulier. Max. 10 deelnemers.

Aanmelden:

Met de rode inschrijfknop onderaan deze pagina. Vermeld er even bij dat het om de workshop van 29 augustus gaat.

Boekschrijfdag (Landgoed Bleijendijk, Vught)

Ben je met een boek of verhaal bezig, en wil je advies over de opzet van je boek of feedback op enkele pagina's? Speciaal voor boekschrijvers organiseer ik 'boekschrijfdagen' op Bleijendijk. 
Je krijgt persoonlijk advies en werkt aan je boek, in een rustige, inspirerende omgeving. Per keer bespreek ik een onderwerp, aansluitend bij de vragen die er leven. In de Charlotte-Elisabethhoeve hebben we een ruime woonkamer met schrijftafel, een keuken en een tuin tot onze beschikking. Er is een uitgebreide gezamenlijke lunch. Heb je interesse? Meld je snel aan, dan zet ik je op de lijst. Als er 4 aanmeldingen zijn, gaat het door.
Waar: Landgoed Bleijendijk, Charlotte-Elisabeth Hoeve, Vught
Voor wie:


voor boekschrijvers die graag feedback willen op enkele kwesties bij hun boek, zoals structuur, stijl, perspectief en toonzetting. Zowel non-fictie als fictie.
Wanneer:

n.n.b.

Kosten:


€ 105,- inclusief btw, waarbij inbegrepen: schrijfcoaching hele dag, koffie/thee, koek. Je brengt zelf je lunch mee. Er is plaats voor 4 tot 6 deelnemers.

Aanmelden:

Heb je belangstelling voor de Boekschrijfdag? Laat het me even weten: info@stroomvantaal.nl


'Over de poëzieworkshop: Wat een leuke oefeningen! En wat mooi om zo alle teksten met elkaar te delen. In het begin wel spannend, maar het verbindt en dat is fijn. Dat het onderwerp natuur was, maakte het voor mij laagdrempelig, merkte ik. Het met iets heel anders bezig zijn dan ik gewend ben, was fijn. Ik heb geslapen als een roos.'  Grada
 

‘Wandelend over het landgoed / met al je zintuigen op scherp / stromen de zinnen door je aderen / banen zich een weg naar het papier’   Greetje

Ik voel me omhelst / door bomen, blad , tak en spriet / zachter kan haast niet’   Gerda

Ik heb in augustus meegedaan aan de workshop Schrijven op Landgoed Bleijendijk. Een prachtige dag in een inspirerende omgeving met uitdagende schrijf- en doe opdrachten. Een echte aanrader!   Marie-José